Βιογραφικό

Σήμερα:
Ιδιωτικό Τεχνικό Γραφείο, στην Αθήνα. Ασχολούμαι με την έκδοση οικοδομικών αδειών, σε ολόκληρο το φάσμα τους, εντός και εκτός Αττικής, με την επί τόπου επίβλεψη και ανέγερση κτηρίων με συνεργία μου ( αυτεπιστασία ). Ως κατασκευαστής που αυτοχρηματοδοτεί τα έργα του, γνωρίζοντας σε βάθος όλα τα θέματα που άπτονται της κατασκευής, προσφέρω τις υπηρεσίες μου συμβουλευτικά για τεχνικά και επενδυτικά θέματα επί τεχνικών έργων, ειδικότερα οικοδομών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί η κατασκευή εξοχικών κατοικιών στο νησί της Πάρου όπου και γίνονται επενδύσεις προς πώληση.
Αναλυτικότερα αναλαμβάνω:
 • Έκδοση Οικοδομικών Αδειών
 • Τοπογραφικά
 • Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβίβαση ακινήτων.
 • Την κατασκευή του έργου με το σύστημα της αυτεπιστασίας.
 • Αντιπαροχές, ως εργολάβος των έργων αυτών, ασχολούμαι με τις οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
 • Εργολαβίες του Δημοσίου με δικό μου ατομικό εργολαβικό δίπλωμα και σε συνεργασία με άλλους.
 • Την ανακαίνιση και ανακατασκευή υπαρχόντων κατοικιών, διαμερισμάτων.
 • Ανακαίνιση Διατηρητέων κτηρίων.
 • Αξιολόγηση Ακινήτων.
 • Σύσταση Οριζοντίων ιδιοκτησιών.
 • Τακτοποίηση Αυθαιρέτων κτηρίων σε όλη την Ελλάδα Νόμος 4178 / 2013.
Το γραφείο μας πέρα από την πολυετή εμπειρία στο χώρο της κατασκευής από το 1920, αντιμετωπίζει με συνέπεια και σεβασμό τους πελάτες, απαλλάσσοντάς τους από κάθε διαδικασία και γραφειοκρατία που συνδέεται με την κατασκευή και αποπεράτωση του κτηρίου. Πέρα από την αντιμετώπιση έκδοσης της οικοδομικής άδειας, σε όλη την Ελλάδα, την επιτόπου επίβλεψη και τη κατασκευή του κτιρίου με τους Μηχανικούς και υπεργολάβους μας, είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τις παραγγελίες και την παραλαβή υλικών, την πληρωμής τους, καθώς και τη μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών καταστάσεων και εισφορών στο ΙΚΑ, τη καταβολή ΦΠΑ προκειμένου να κλείσει το έργο και την εκπροσώπηση στο Δήμο που ανήκει η οικοδομή. Αναλαμβάνουμε επίσης το κλείσιμο των τιμολογίων στην Εφορεία, προκειμένου να σφραγιστεί η οικοδομική άδεια από την ως άνω υπηρεσία, έτσι ώστε να μπορέσει η οικοδομή να συνδεθεί με τα δίκτυα των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Φυσικού Αερίου και Αποχέτευσης. Συνοψίζοντας, παραδίδουμε το κτήριο με το κλειδί στο χέρι έτοιμο να κατοικηθεί.

2015
Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στη Βούλα Αττικής
Προϋπολογισμός Έργου 18.000 Ευρώ.

Μετατροπή του καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο και αντικατάσταση του λέβητα και καυστήρα της πολυκατοικίας, δεκαπέντε διαμερισμάτων. Το έργο αυτό μετά από ενέργειες μας χρηματοδοτήθηκε από τη ΔΕΠΑ με το ποσό των 7.300 €. Όλη τη διαδικασία με την υπηρεσία για τη σύνδεση με το δίκτυο αερίου και την χρηματοδότηση ανέλαβε το γραφείο χωρίς επιβάρυνση του διαχειριστή της πολυκατοικίας

2014
Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Βούλα Αττικής
Προϋπολογισμός Έργου 35.000 Ευρώ.

Πλήρης αντικατάσταση της υδραυλικής και ηλεκτρικής εγκατάστασης του διαμερίσματος από το μετρητή του νερού και ΔΕΗ. Επίσης η αναβάθμιση και ανεξαρτητοποίηση του διαμερίσματος από τη κοινόχρηστη θέρμανση με ατομικό λέβητα θέρμανσης φυσικού αερίου και air conditioners inverter για ψύξη. Αντικατάσταση των επίπλων της κουζίνας και τελικά χρωματισμό του διαμερίσματος.

2010-15
Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων , ν.4178/13, ν. 4014/11, ν.3843/10
Ποικιλία περιπτώσεων εντός και εκτός σχεδίου, συνιδιοκτησίες, επαγγελματικά ακίνητα.
Υπόγεια, Piloti, ημιυπαίθριοι χώροι, αποθήκες, δώματα ακόμα και αυθαίρετα κτήρια στο σύνολο τους μπορούν να τακτοποιηθούν εάν έχουν κατασκευασθεί πριν την 28-7-2011. Γνώστες σε λεπτομέρεια της σχετικής με τα αυθαίρετα νομοθεσίας και της διαδικασίας, μπορούμε με ευνοϊκούς όρους, για τον ιδιοκτήτη, να ταχτοποιήσουμε το αυθαιρέτου σε σύντομο χρόνο.
Τα αυθαίρετα τακτοποιούνται, ΔΕΝ νομιμοποιούνται, εκτός ειδικών περιπτώσεων που η τακτοποίηση είναι ταυτόχρονα και νομιμοποίηση.

2014
Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Νέο Κόσμο, Αττικής
Προϋπολογισμός Έργου 43.000 Ευρώ.

Αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης οροφοδιαμερίσματος, με τη μεταφορά της κουζίνας σε άλλο χώρο, προκειμένου τη καλύτερη εργονομία της κατοικίας, κατασκευή δεύτερου μπάνιου και WC. αντικατάσταση των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση ξύλινων πατωμάτων και κουφωμάτων αλουμινίου και τελικά χρωματισμό εσωτερικά.

2012-13
Μελέτη-Επίβλεψη-Κατασκευή: Συγκρότημα κατοικιών στον Άγιο Γεώργιο, νήσου Αντιπάρου
Προϋπολογισμός Έργου 1.150.000 Ευρώ.

Το κτήριο αποτελείται από έξι συνολικά διαμερίσματα. Λόγω της έντονης κλήσης του εδάφους και οι δύο όροφοι είναι ισόγειοι. Η πέτρα που προέκυψε από την εκσκαφή χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία πεζούλων ( τοίχοι αντιστήριξης ), υπαίθριας πέργκολας με ψησταριά, δημιουργία βαθμίδων και άλλων κατασκευών στον ακάλυπτο χώρο και περιτοίχισης του οικοπέδου. Σε συνδυασμό με αλλά στοιχεία Κυκλαδίτικης Αρχιτεκτονικής όπως οι κεκλιμένοι τοίχοι 0,45μ έως 0,90 μ πάχος, ο ανάγλυφος σοβάς και οι ιδιαίτεροι αντιανεμικοί τοίχοι συντέλεσαν στη προσαρμογή του κτιρίου στη τοπική νησιώτικη αρχιτεκτονική.

2012
Εξωτερική Θερμομόνωση κτιρίου ΚΕΛΥΦΟΣ στο Παπάγο Αττικής
Προϋπολογισμός Έργου 35,000 Ευρώ.

Μονοκατοικία του 1972 που έπρεπε να θερμομονωθεί η ταράτσα, η Piloti και οι εξωτερικοί τοίχοι περιμετρικά. Επίσης έγινε αλλαγή από καυστήρα πετρελαίου σε φυσικό αέριο και σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμομόνωση η εξοικονόμηση σε απόλυτο κόστος ( χρήματα ) είναι 83%, με τις μέχρι σήμερα τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

2009
Μελέτη-Επίβλεψη-Κατασκευή: Τετραώροφο κτήριο στη Βάρκιζα, Αττικής
Προϋπολογισμός Έργου 850.000 Ευρώ.

Το τετραώροφο κτήριο με υπόγειο φέρει αντισεισμική θωράκιση. Είναι κτήριο κατοικιών με μεγάλα μπαλκόνια περιμετρικά που θυμίζουν μονοκατοικία και αποσκοπούν στη καλύτερη ποιότητα ζωής των ιδιοκτητών. Τα μεγάλα παράθυρα και μπαλκονόπορτες τα καθιστούν ευήλια και ηλιόλουστα. Το φινίρισμα και τα υλικά στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, υποδηλώνουν το μινιμαλιστικό αλλά πολυτελές χαρακτήρα της κατασκευής. Το κτήριο ανέλαβα με τη συμφωνία να παραδοθεί με «το κλειδί στο χέρι».

2006
Μελέτη-Επίβλεψη-Κατασκευή: Εξοχικών Κατοικιών στο Νησί της Πάρου
Προϋπολογισμός Έργου 950.000 Ευρώ.

Κατασκευή συγκροτήματος πέντε ανεξάρτητων εξοχικών κατοικιών στις Βελανιές Πάρου ( Χρυσή Ακτή ) κοινότητας Μάρπησσας. Τα κτήρια είναι κατασκευασμένα και προσαρμοσμένα στην Αιγαιοπελαγίτικη Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική ακολουθώντας υψηλές προδιαγραφές. Τα κτήρια κατασκευάσθηκαν εξ ιδίων πόρων για πώληση.

2002
Μελέτη-Επίβλεψη-Κατασκευή: Εξοχικών Κατοικιών στο Νησί της Πάρου
Προϋπολογισμός Έργου 550.000 Ευρώ.

Κατασκευή ιδιόκτητου κτηρίου εξοχικών κατοικιών στο Δρυό νήσου Πάρου ( Χρυσή Ακτή ). Το κτήριο είναι κατασκευασμένο και προσαρμοσμένο στις ειδικές ανάγκες του εργοδότη. Η λιτή Αιγαιοπελαγίτικη Αρχιτεκτονική τηρήθηκε με αποτέλεσμα η νέα κατασκευή να εναρμονισθεί μέσα στον παραδοσιακό οικισμό. Το κτήριο ανέλαβα με τη συμφωνία να παραδοθεί με «το κλειδί στο χέρι».

2001
Μελέτη-Επίβλεψη-Κατασκευή πολυκατοικίας στην Αθήνα
Προϋπολογισμός Έργου 645.000 Ευρώ.

Κατασκευή οκταόροφου κτηρίου 750 μ2 στη Κυψέλη το οποίο αποτελείται από υπόγειο χώρο στάθμευσης, Piloti και έξι ορόφους. Συνολικά υπάρχουν έξι σύγχρονα οροφοδιαμερίσματα Το κτήριο κατασκευάσθηκε με το σύστημα της αντιπαροχής.

1999
Μελέτη – Επίβλεψη– Κατασκευή πολυκατοικίας στην Αθήνα
Προϋπολογισμός Έργου 330.000.000 δρχ. ( 968.542 € ).

Κατασκευή οκταόροφου κτηρίου 1500 μ2 στα Κάτω Πατήσια, το οποίο αποτελείται από δύο ορόφους για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και έξι ορόφους διαμερισμάτων προς πώληση. Στο σύνολο υπάρχουν δώδεκα διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

1998
Μελέτη-Επίβλεψη- Κατασκευή κτηρίου στο Βύρωνα
Προϋπολογισμός Έργου 85.000.000 δρχ ( 249.450 € ).

Ανέγερση τετραώροφου κτηρίου με υπόγειο, ιδιώτου, με το σύστημα της αυτεπιστασίας στο Βύρωνα, το οποίο ανέλαβα με τη συμφωνία να παραδοθεί με «το κλειδί στο χέρι». Το εμβαδόν του κτηρίου είναι 450 μ2.

1997
Μεταλλικό Υπόστεγο Ανταλλακτικών Ελικοπτέρων CHINOOK της 736 ΔΣΕ
Προϋπολογισμός Έργου 265.000.000 δρχ. + ΦΠΑ. ( 777.696 € ).

Ισόβαρου ενδιαφέροντος τομέας ο δημόσιος, όπως και ο ιδιωτικός, σε συνεργασία με την εταιρεία Αιγαιοπελαγίτικη ΑΒΕΝΤΕ . Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ βιομηχανικού υπόστεγου 1500μ2 εντός του στρατοπέδου εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών στην Πάχη Μεγάρων.

1996
Μελέτη- Επίβλεψη – Κατασκευή πολυκατοικίας στη Βούλα Αττικής
Προϋπολογισμός Έργου 295.000.000 δρχ. ( 865.737 € ).

Το κτήριο έχει εμβαδόν 760 μ2 πλέον υπογείου πολυτελούς κατασκευής. Το πενταόροφο κτήριο έχει αυτοχρηματοδοτηθεί και έχει πέντε οροφοδιαμερίσματα.

1994
Μελέτη- Επίβλεψη –Κατασκευή πολυκατοικίας στην Αθήνα
Προϋπολογισμός Έργου 240.000.000 δρχ. ( 704.329 € ).

Το κτήριο έχει επιφάνεια 1400μ2 , το οποίο και αυτοχρηματοδοτήθηκε. Η κατασκευή αποτελείται απο υπόγειο, Piloti και οκτώ ορόφους. Σύγχρονα πολυτελή οροφοδιαμερίσματα, με μεγάλους εξώστες στο κέντρο της Αθήνας. Στο εν λόγω κτήριο ο Α' όροφος δεν διετέθει και αποτελεί την έδρα μου έως και σήμερα.

1993
Μελέτη- Επίβλεψη- Κατασκευή προσθήκης ορόφου στο Παπάγου
Προϋπολογισμός Έργου 52.000.000 δρχ. ( 152.604 € ).

Το κτήριο είχε υποστεί πολλές ζημιές στο φέροντα οργανισμό του, οι οποίες επισκευάσθηκαν, ενισχύθηκαν με την μέθοδο δημιουργίας μανδυών πέριξ των κατεστραμμένων και με την κατασκευή νέων υποστυλωμάτων εκ θεμελίων για την ενίσχυση της παλαιάς οικοδομής και στήριξη της προσθήκης νέου ορόφου. Η προσθήκη εμβαδού 180 μ2 αποτελεί ιδιωτική κατοικία.

1992
Μελέτη- Επίβλεψη- Κατασκευή Βίλας στο Παπάγου
Προϋπολογισμός Έργου 102.000.000 δρχ. ( 299.339 € ).

Μελέτη Επίβλεψη Κατασκευή πολυτελούς Βίλας 405μ2 πλέον υπογείου. Το έργο εσυμφωνήθη με το σύστημα «με το κλειδί στο χέρι». Ιδιαίτερη κατασκευή υψηλής αρχιτεκτονικής.

1992
Μελέτη- Επίβλεψη- Κατασκευή κατοικιών στο Αίγιο Ν. Αχαΐας
Προϋπολογισμός Έργου 65.000.000 δρχ. ( 190.755 € ).

Κατασκευή διώροφου κτηρίου πολυτελών διαμερισμάτων επιφάνειας 244 μ2 πλέον υπογείου προ των σεισμών. Το κτήριο δεν υπέστη καμία ζημιά από το σεισμό, αν και η περιοχή στην οποία βρίσκεται καταπονήθηκε ιδιαίτερα και πολλά κτήρια σε ακτίνα 100 μ-1.000 μ κατέρρευσαν ή δεν δέχονταν επισκευή.

5-90//5-91
Διεκπεραίωσα τη στρατιωτική θητεία μου. Κατά τη διάρκεια της θητείας ασχολήθηκα με την κατασκευή και συντήρηση διαφόρων εγκαταστάσεων. Ανέλαβα την ανακαίνιση των μαγειρείων του στρατοπέδου και την εγκατάσταση νέων ηλεκτρικών συσκευών, όπως βραστήρων, φούρνων, ψυγείων κλπ. Επίσης ασχολήθηκα με την εκ νέου σχεδίαση μέρους του αποχετευτικού συστήματος και κατασκευή λιποσυλλέκτων, συλλεκτών άμμου και σηπτικών βόθρων.

6-89//5-91
Michael W Hyland Associates. P.A. Ocean City, NJ, USA Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί, Τοπογράφοι.
Οι αρμοδιότητες της θέσης αυτής απαιτούσαν στατική μελέτη ξύλινων και από ενισχυμένο σκυρόδεμα κατοικιών, μέχρι τέσσερις ορόφους , μικρά –βιομηχανικά κτήρια και μελέτες θαλάσσιων κατασκευών όπως ξύλινους και από ενισχυμένο σκυρόδεμα κυματοθραύστες και προβλήτες. Επίσης, η επίβλεψη κτηρίων και άλλων κατασκευών που απαιτούσαν αναστήλωση και γενικά επιδιόρθωση των φερόντων στοιχείων των οικοδομών. Λόγω του ότι η περιοχή είναι αμμώδης, απαιτούσε τη στατική μελέτη θεμελίωσης κτηρίων και άλλων κατασκευών πάνω σε πασσάλους, ως επί το πλείστον ξύλινων. Ένας άλλος τομέας που με απασχόλησε ήταν η σχεδίαση και κατασκευή εγκαταστάσεων για την επεξεργασία λημμάτων κατοικιών, καθώς επίσης και η χημική επεξεργασία νερού από γεώτρηση για τη χρησιμοποίησή του ως πόσιμου. Η κατασκευή των γεωτρήσεων, το κτήριο επεξεργασίας του πόσιμου νερού και το σύστημα διανομής του, ήταν για ένα συγκρότημα 110 μονοκατοικιών στο New Jersey, U.S.A. Ομοίως δε, και μια άλλη εγκατάσταση συστήματος για την τροφοδότηση πόσιμου νερού σε κάμπινγκ με μόνιμα τροχόσπιτα. Το πρώτο στάδιο για τη διεκπεραίωση αυτών των κατασκευών, ήταν η έγκρισή τους από το Department of Environmental Protection.

1989
Sharp Construction Co. INC. Oakhurst, NJ, U.S.A. Εργολάβοι Δημόσιων Έργων.
Επιβλέπων μηχανικός στο έργο Rehabilitation of the Post Commissary at Fort Monmouth, NJ. USA για εργασίες οικοδομικές και υδραυλικές. Υπεύθυνος για την δημιουργία και εβδομαδιαία ενημέρωση του Computer Program Management (C.P.M.) του έργου. Ετοίμαζα όλα τα πιστοποιητικά για να υποβληθούν στην αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία για έγκριση πριν προχωρήσει η εργοληπτική μας εταιρεία στην αγορά υλικών και μηχανημάτων για την κατασκευή του έργου. Ετοίμαζα τους μηνιαίους λογαριασμούς για να πληρωθεί η εταιρεία από το Δημόσιο, έκανα όλες τις επιμετρήσεις, ερχόμουν σε επαφή με διάφορους υπεργολάβους για να πάρω προσφορές και τελικά να αποφασισθεί σε ποιους θα αναθέταμε τις διάφορες εργασίες. Στη συνέχεια η βασική ασχολία μου ήταν να παρακολουθώ την εξέλιξη των εργασιών καθημερινά επί τόπου του έργου και να τηρείται το Computer Program Management.

1987-1988
Caesar Construction Inc. Oakhurst, NJ, U.S.A. Εργολάβοι Δημόσιων Έργων.
Επιβλέπων μηχανικός στο έργο Post Chapel at Fort Monmouth, NJ, U.S.A. για εργασίες οικοδομικές και υδραυλικές. Υπεύθυνος για τις παραγγελίες και παραλαβή υλικών, καθώς και για τις πληρωμές των συνεργείων αλλά και την πληρωμή της εταιρείας από τον ιδιοκτήτη του έργου που ήταν το Αμερικανικό Δημόσιο.

1981-1987
Σπύρος Λάφης. ΑΕ. Αθήνα. Μελέτες και Κατασκευές ιδιωτικών έργων , Εργολάβος Δημόσιων Έργων.
Οικογενειακή επιχείρηση απασχολούμενος ως βοηθός επιβλέποντος Μηχανικού, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, σε διάφορα ιδιωτικά και δημόσια έργα τα οποία είχε αναλάβει η εταιρεία κατά το διάστημα τούτο. Επέβλεπα τις εργασίες σε καθημερινή βάση, παρήγγειλα και παρελάμβανα υλικά, έκανα πληρωμές στα συνεργεία που απασχολούνταν με αποπεράτωση των έργων. Τα δημόσια έργα ευρίσκονταν εντός και εκτός Αττικής.

Εκπαίδευση

DREXEL UNIVERSITY, PHILADELPHIA, PA USA
Master in Structural Engineering, 1988

WIDENER UNIVERSITY, Chester, PA, USA
Bachelor in Civil Engineering, 1985

Ειδικές Εργασίες

DREXEL UNIVERSITY, 1986-87
Έρευνα: Bond Deterioration in Reinforced Masonry Structures 1/3 Scale Models. Η εργασία αυτή δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της διεθνούς συνεδριάσεως “The fifth North American Masonry Conference” vol. 11 p.639 in June 1990.
Licensed Real Estate Sales Person NJ, U.S.A.
Εγκεκριμένος Κτηματομεσίτης στο νόμο του N. Jersey, Η.Π.Α.
Ανακαίνιση

Ανακαίνιση

Αυθαίρετα

Αυθαίρετα

Ενεργειακή αναβάθμιση

Ενεργειακή αναβάθμιση

Πωλήσεις ακινήτων

Πωλήσεις ακινήτων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Παράσχου 34, Αθήνα, Πεδίον Άρεως
Πάρος, Χρυσή Ακτή (Βελανιές)

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 AM - 5 PM
Σάββατο
10 AM - 3 PM

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κιν.:
+30 694 554 4184
Τηλ. Αθήνα:
+ 30 210 645 0060-1
Τηλ. Πάρος:
+30 22840 43 442
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.