Ανακαίνιση

Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2015.

Ανακαίνιση
Η ανακαίνιση σήμερα αποτελεί συνήθη πρακτική για την απόκτηση "νέας κατοικίας" ή "νέου επαγγελματικού Χώρου".

Προκειμένου να προχωρήσει ο ιδιοκτήτης ή γενικότερα ο χρήστης του ακινήτου σε ανακαίνιση του χώρου ζητούνται προσφορές από συνεργεία για να επιλεχθεί η πιο συμφέρουσα.
Επειδή δεν υπάρχει ούτε τεχνική περιγραφή που να προσδιορίζει ακριβώς το αντικείμενο της εργολαβίας, ούτε περιγραφή των υλικών που πρέπει και θέλει ο ιδιοκτήτης να χρησιμοποιηθούν οι προσφορές δεν είναι συγκρίσιμες. Ειδικά όταν η ανακαίνιση είναι σύνθετη λόγω αλλαγής της εσωτερικής διαρρύθμισης ή ριζική ανακαίνιση παλαιού κτιρίου και απαιτούνται τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων όπως υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μαρμαράς, πατωματζής, σοβατζής, πλακάς, μπογιατζής, κτίστης, μαραγκός, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων κλπ.

Κατά συνέπεια με το να μην προσδιορίζονται οι προαναφερθέντες βασικοί δύο παράγοντες της εργολαβίας η προσφορά κάθε εργολάβου είναι επί της ουσίας αόριστη και η δουλεία γίνεται καλή τη πίστη. Αυτό φαίνεται κατά την εξέλιξη των εργασιών όπου αρχίζουν οι διαφωνίες κλπ.

Ως μηχανικός που έχει ανεγείρει ποικιλία κτηρίων όπως πολυώροφες πολυκατοικίες, εξοχικά, δημόσια έργα, ανακαινίσεις κτηρίων κλπ, πιστεύω ότι ο ασφαλέστερός και εγγυημένος τρόπος για να χειρισθεί κάποιος μία ανακατασκευή - ανακαίνιση είναι να έχει τη συνδρομή ενός μηχανικού ο οποίος γνωρίζει το αντικείμενο, προκειμένου να κατευθύνει τον ιδιοκτήτη στις σωστές εργασίες, προτείνοντας λύσεις τεκμηριωμένες με τεχνικά και επιστημονικά κριτήρια, αποφεύγοντας περιττές δαπάνες, εξασφαλίζοντας το θεμιτό αποτέλεσμα. Φυσικά η τελική απόφαση είναι του ιδιοκτήτη.

Με λίγα λόγια πρέπει ένας μηχανικός να συντάξει μελέτη με τις απαιτούμενες εργασίες, η οποία συνοδεύεται από επιμετρήσεις και να καθορίζεται σε αυτή η ποιότητα των απαιτούμενων υλικών. Κατόπιν μπορούν να γίνουν προσφορές από τους εργολάβους, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν το ίδιο προϊόν, το οποίο είναι συγκρίσιμο, προκειμένου την εκλογή αναδόχου.

Ο ιδιοκτήτης έχει κάποιον υπεύθυνο με τον οποίο συνομιλεί, κάποιον επώνυμο να συμβουλευτεί και να ζητήσει ευθύνες αν χρειαστεί και όχι κάποιο μάστορα, χωρίς διεύθυνση, που απαντά σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον όφελος του ιδιοκτήτη από τη παρουσία έμπειρου μηχανικού είναι ότι δηλώνει προς τον ανάδοχο που έχει αναλάβει τις εργασίες, ότι υπάρχει έλεγχος από μηχανικό για τη ποιότητας των υλικών που χρησιμοποιούνται, όπως έχουν προδιαγραφεί και έλεγχος της ποιότητας της εργασίας από τους εξειδικευμένους τεχνίτες.

Η παρουσία μηχανικού προλαμβάνει τη σπατάλη υλικών καθώς και εργατοωρών. Η σωστή διαχείριση των εργασιών και η σειρά που πρέπει να διαδέχεται η κάθε εργασία την επόμενη γίνεται με τρόπο αποδοτικό με αποτέλεσμα να τηρείται το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και ο χρόνος παράδοσης και πάντα με ελεγχόμενο κόστος.
Ανακαίνιση

Ανακαίνιση

Αυθαίρετα

Αυθαίρετα

Ενεργειακή αναβάθμιση

Ενεργειακή αναβάθμιση

Πωλήσεις ακινήτων

Πωλήσεις ακινήτων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Παράσχου 34, Αθήνα, Πεδίον Άρεως
Πάρος, Χρυσή Ακτή (Βελανιές)

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 AM - 5 PM
Σάββατο
10 AM - 3 PM

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κιν.:
+30 694 554 4184
Τηλ. Αθήνα:
+ 30 210 645 0060-1
Τηλ. Πάρος:
+30 22840 43 442
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.