Άδειες Δόμησης

Γρήγορη και αποτελεσματική διεκπεραίωση στην Πολεοδομία

Η πολυετής πείρα μας στην έκδοση αδειών δόμησης, σε όλη τη χώρα, καθώς και η γνώση του Οικοδομικού Κανονισμού εγγυάται τη γρήγορη και αποτελεσματική διεκπεραίωση του φακέλου στην Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία).

Η άδεια δόμησης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση πάσης φύσεως οικοδομικών εργασιών από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία). Ειδικότερα η άδεια δόμησης σύμφωνα με το ν. 4067/2012 είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις όπως ανέγερση νέου κτιρίου, προσθήκη καθ’ ύψος ή κατ’ επέκταση, επισκευή λόγω τεχνικών βλαβών καθώς και για τη κατεδάφιση υπάρχοντος κτιρίου.

Σημαντικό στοιχείο της διεκπεραίωσης αποτελεί η ολοκληρωμένη ενημέρωση του εργοδότη σχετικά με τις πολεοδομικές διατάξεις, ούτως ώστε οι μελέτες που θα υποβληθούν στην Υπηρεσία Δόμησης να είναι ακριβείς και υλοποιήσιμες αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό προβλήματα και καθυστερήσεις με τις αρχές (Υπηρεσία Δόμησης και ΥΠΕΚΑ) κατά τα δύο στάδια ελέγχου του έργου από την πολιτεία μέσω του ελεγκτή δόμησης.

Στόχος των αδειών δόμησης

Η άδεια δόμησης δεν είναι απλώς μια διοικητική πράξη. Στόχος της η προστασία του πολίτη και του περιβάλλοντος. Για την έκδοσή της απαιτούνται οι ελάχιστες μελέτες για την άρτια εκτέλεση του οικοδομικού έργου. Για την τήρηση των μελετών του κτιρίου καθορίζεται επιβλέπων μηχανικός, υπεύθυνος του έργου. Σε περίπτωση που γίνουν αυθαιρεσίες, υπόλογοι είναι ο επιβλέπων μηχανικός και ο ιδιοκτήτης.

Δυστυχώς, υπάρχει η πεποίθηση ότι οι άδειες δόμησης είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία χωρίς ουσία, πεποίθηση εντελώς εσφαλμένη, που οδηγεί τους ιδιοκτήτες να μην εφαρμόζουν τις μελέτες της οικοδομικής αδείας, ενέργεια που έχει ως συνέπεια τη χαμηλή ποιότητα μεγάλου μέρους των κτιρίων στην χώρα μας.

Σύνηθες φαινόμενο είναι η έλλειψη έμπειρου τεχνικού συμβούλου, project manager, ο οποίος θα φροντίσει για την ακριβή υλοποίηση των μελετών και την τήρηση της νομοθεσίας χωρίς αρνητικές συνέπειες κατά τους δύο και κατά περίπτωση τρείς ελέγχους του έργου από ελεγκτή δόμησης, πριν την ηλεκτροδότησή του, καθώς και για τη ποιότητα του έργου, χωρίς σπατάλη υλικών, εργατοωρών και συνεπώς κεφαλαίων.

Πρόσθετη μέριμνα

Οι μελέτες που κατατίθενται για την έκδοση άδειας δόμησης, βάσει του νέου νόμου είναι πιο ολοκληρωμένες, αλλά όχι πάντα αρκετές. Οι μελέτες έχουν κενά ως προς τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, τα οποία εμφανίζονται κατά την κατασκευή. Μόνο με τη συνεχή παρακολούθηση του έργου από επιτόπου έμπειρο μηχανικό (project manager) με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας μπορούν αυτά τα κενά αφού εντοπισθούν έγκαιρα να αντιμετωπιστούν άμεσα όταν προκύπτουν.

Ο project manager δίνει άμεσα λύσεις στο εργοτάξιο χωρίς σπατάλη εργατοωρών. Κάνει ακριβείς παραγγελίες υλικών στον σωστό χρόνο για κάθε εργασία, παραδίδοντας τα υλικά στο σημείο εργασίας, συντελώντας καθοριστικά στην οικονομική διαχείριση και ροή των εργασιών.

Ανακαίνιση

Ανακαίνιση

Αυθαίρετα

Αυθαίρετα

Ενεργειακή αναβάθμιση

Ενεργειακή αναβάθμιση

Πωλήσεις ακινήτων

Πωλήσεις ακινήτων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Παράσχου 34, Αθήνα, Πεδίον Άρεως
Πάρος, Χρυσή Ακτή (Βελανιές)

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 AM - 5 PM
Σάββατο
10 AM - 3 PM

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κιν.:
+30 694 554 4184
Τηλ. Αθήνα:
+ 30 210 645 0060-1
Τηλ. Πάρος:
+30 22840 43 442
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.