Αυθαίρετα

Το γραφείο μας έχοντας καλή γνώση της σχετικής με τα αυθαίρετα νομοθεσίας, και γνωρίζοντας τις λεπτομέρειες της διαδικασίας τακτοποίησης του αυθαιρέτου με ευνοϊκούς όρους, για τον ιδιοκτήτη, μετά από αυτοψία της αυθαίρετης κατασκευής μπορεί να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες και σε σύντομο χρόνο να περατώσει τη διαδικασία τακτοποίησης του αυθαιρέτου.

Με βάση την νομοθεσία, το αυθαίρετο δεν νομιμοποιείται αλλά τακτοποιείται.

Σημερινή πρακτική – νόμος 4495/17
Η σχετική πολεοδομική νομοθεσία σήμερα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αυθαίρετης κατασκευής και ο έλεγχος είναι διαρκής όσο υπάρχει το ακίνητο. Οποιαδήποτε δικαιοπραξία όπως μεταβίβαση, σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, υποθήκη του ακινήτου κ.λπ, προϋποθέτει υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και Βεβαίωση Μηχανικού ότι δεν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή. Οι ποινές για αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υλοποιηθεί μετά τις 28-7-2011 είναι αυστηρότατες για οποιαδήποτε αυθαιρεσία επιφέροντας ακόμη και την ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης μεταβίβασης εκτός των ποινικών συνεπειών.
Σύγχρονο ιστορικό μέχρι τον νόμο 4495 του 2017
Σε περίπτωση που κάποιος έχει κάνει τακτοποίηση με έναν από τους προηγούμενους νόμους και δεν έχουν εξοφληθεί όλες οι δόσεις, τότε απαιτείται η υπαγωγή του αυθαιρέτου στην ισχύουσα νομοθεσία. Η υπαγωγή στον νέο νόμο απαιτεί την εκ νέου υποβολή των δικαιολογητικών και πολύ πιθανόν, να οδηγήσει σε ελάττωση του προστίμου.
Οι πρόσφατοι νόμοι τακτοποίησης αυθαιρέτων είναι οι ακόλουθοι:
Βάσει του ισχύοντος νόμου 4495/17, σχεδόν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές τακτοποιούνται εκτός από εκείνες πού βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού, δασική έκταση, αρχαιολογικούς και κοινόχρηστους χώρους κ.λπ.
Ανακαίνιση

Ανακαίνιση

Αυθαίρετα

Αυθαίρετα

Ενεργειακή αναβάθμιση

Ενεργειακή αναβάθμιση

Πωλήσεις ακινήτων

Πωλήσεις ακινήτων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Παράσχου 34, Αθήνα, Πεδίον Άρεως
Πάρος, Χρυσή Ακτή (Βελανιές)

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 AM - 5 PM
Σάββατο
10 AM - 3 PM

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κιν.:
+30 694 554 4184
Τηλ. Αθήνα:
+ 30 210 645 0060-1
Τηλ. Πάρος:
+30 22840 43 442
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.