Συμβολαιογραφικές Πράξεις

Ο Νόμος 4495/17 καθίστα την παρουσία του μηχανικού υποχρεωτική εκτός του συμβολαιογράφου και δικηγόρου σε κάθε δικαιοπραξία. Αυτό αποσκοπεί στη προστασία των επενδυτών προκειμένου να ελεγχθεί και η νομιμότητα των κατασκευών σε ένα οικόπεδο. Μέχρι την εφαρμογή του νόμου ο δικηγόρος έλεγχε μόνο την νομιμότητα των τίτλων του οικοπέδου ή αγροτεμαχίου καθώς και πιθανά νομικά βάρη.

Βεβαίωση ακινήτου για μεταβίβαση

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ν. 4495/17 άρθρο 83, για την οποιαδήποτε δικαιοπραξία, όπως μεταβίβαση-σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας-υποθήκη-γονική παροχή κλπ, εκτός από τον έλεγχο τίτλων από δικηγόρο, προκειμένου για τη σύσταση συμβολαίου, απαιτείται πριν από όλα βεβαίωση μηχανικού που βεβαιώνει ότι το ακίνητο μπορεί να μεταβιβασθεί, δηλαδή ότι είναι νόμιμο

Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας (Σ.Ο.Ι.)

Το γραφείο μας συντάσσει Πίνακες Ποσοστών βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, προκειμένου να γίνει η διαίρεση του ακινήτου σε μικρότερα τμήματα και τελικά σύνταξη Σύστασης Οριζοντίου Ιδιοκτησίας. Η Σ.Ο.Ι. συντάσσεται από συμβολαιογράφο, υπογράφεται από όλους τους συνιδιοκτήτες του οικοπέδου και στη συνέχεια μεταγράφεται στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο και καταχωρείται στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας είναι η πράξη με την οποία ο κύριος ενός ακινήτου το διαιρεί και δημιουργεί περισσότερες αυτοτελείς και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες εκ των οποίων καθεμία έχει ένα ορισμένο ποσοστό συγκυριότητας στο οικόπεδο και στα κοινά μέρη της οικοδομής (φέρων οργανισμός του κτιρίου, ταράτσα, στέγη, εγκαταστάσεις, αυλή κτλ.). Συνιστάται η σύνταξή της πριν από την ανέγερση του κτιρίου για φορολογικούς λόγους.

Σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας μπορεί να γίνει και σε μελλοντικά ανεγειρόμενη οικοδομή.

Σύσταση Καθέτου Ιδιοκτησίας

Μηχανικός του γραφείου μας μπορεί να συντάξει και να υπογράψει Πίνακα Ποσοστών και τοπογραφικό διάγραμμα, βάσει της ισχύουσάς νομοθεσίας, για να συσταθεί κάθετος ιδιοκτησία από συμβολαιογράφο. Υπογράφεται από όλους τους συνιδιοκτήτες του οικοπέδου και στη συνέχεια μεταγράφεται στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο και καταχωρείται στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

Σύσταση Καθέτου Ιδιοκτησίας είναι η πράξη με την οποία οικόπεδο που ανήκει σε έναν ή περισσότερους συνιδιοκτήτες και στο οποίο έχουν ανεγερθεί ή πρόκειται να ανεγερθούν περισσότερες από μία οικοδομές, ορίζεται ότι κάθε οικοδομή θα αποτελεί αυτοτελή ιδιοκτησία στην οποία θα αντιστοιχεί συγκεκριμένο ποσοστό εξ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου με δικαίωμα χρήσης σε προσδιορισμένο χωριστό τμήμα του όλου οικοπέδου.

Η Σύσταση Καθέτου Ιδιοκτησίας συντάσσεται μόνο σε οικόπεδα, δηλαδή εντός σχεδίου. Σε Σ.Κ.Ι μπορεί να προβεί ένας ιδιοκτήτης ολόκληρου οικοπέδου προκειμένου να το χωρίσει σε επιμέρους τμήματα προκειμένου τη διάθεση τους.

Είναι δυνατή και η σύσυαση οριζοντίου ιδιοκτησίας επί καθέτου ιδιοκτησίας.

Γενική Συγγραφή Υποχρεώσεων (Γ.Σ Υ.)

Η Γ.Σ.Υ. είναι η διατύπωση των γενικών και ειδικών όρων σύμφωνα με τους οποίους πρόκειται να υλοποιηθεί ένα έργο, σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους όρους της Άδειας Δόμησης και τυχόν Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων. Η εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών για την ολοκλήρωση και την πλήρη λειτουργία του έργου γίνεται βάσει της Γ.Σ.Υ.

Παρέχουμε συμβουλευτικά την τεχνογνωσία μας σε οικοπεδούχους (ιδιοκτήτες) για τη σύνταξη Γ.Σ.Υ σε περίπτωση που αυτοί προτίθενται να προβούν σε ανέγερση οικοδομής με το σύστημα της αντιπαροχή με άλλο κατασκευαστή.

Έμπειρος μηχανικός μας ελέγχει τη Γ.Σ.Υ. προτού ο ιδιοκτήτης και ο εργολάβος προβούν σε υπογραφή εργολαβικού. Η Γ.Σ.Υ. είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εργολαβικού και μπορεί να συνταχθεί από τους έμπειρους μηχανικούς μας, ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα του πελάτη μας.

Ανακαίνιση

Ανακαίνιση

Αυθαίρετα

Αυθαίρετα

Ενεργειακή αναβάθμιση

Ενεργειακή αναβάθμιση

Πωλήσεις ακινήτων

Πωλήσεις ακινήτων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Παράσχου 34, Αθήνα, Πεδίον Άρεως
Πάρος, Χρυσή Ακτή (Βελανιές)

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 AM - 5 PM
Σάββατο
10 AM - 3 PM

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κιν.:
+30 694 554 4184
Τηλ. Αθήνα:
+ 30 210 645 0060-1
Τηλ. Πάρος:
+30 22840 43 442
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.